Hamvas Béla: A világ helyzete sohasem reménytelen, mert sohasem azokon múlik akik nem hisznek az életben, hanem azokon akik hisznek benne.
Pozitív visszacsatolás: megerősítő jellegű folyamat, növeli a rendszer kimeneti teljesítményét.
Elsődleges célja a rendszer fejlesztése, változások indukálása, új egyensúlyi pontok elérése.

Negatív visszacsatolás : korlátozó jellegű folyamat, csökkenti a rendszer kimenetének, hatásainak mértékét.
Célja a rendszer stabilitásának a fenntartása a külső környezet változásainak ellenére.


2011. február 3., csütörtök

Trianon: Büntetés - de ekkora?

Sokan úgy vélik, Trianont és a párizsi szerződést büntetésként kaptuk a nyakunkba. Pedig már az első ránézésre is kiderül, hogy ez a legjobb esetben is csak álca.

A büntetés koncepciója egyfajta jogszerűséget feltételez, ebben pedig a bűn és a büntetés arányát is szokták rögzíteni. Ismerve Magyarország szerepét az első és a második világháború kirobbantásában, továbbá a többi szereplőre kirótt büntetés mértékét, a büntetésvégrehajtás legitimációja ebből a szempontból legalábbis kétséges.
Németország esete például... hogy van az, hogy a két világháborúért kinevezett fasiszta náci fővétkes pár évtizeddel a háború után Európa motorja lett, a legmagasabb szivonalú szociális rendszerrel és életszínvonallal?
Németország mikor és hogyan vezekelte le bűneit?
És a mi vezeklésünknek mikor lesz vége?
Elképzelhető talán, hogy a bizonyítottan könnyen fanatizálható németeknek még komoly feladatot szán a globális elit? Lehet hogy csak nekem szúrt szemet ez a páratlan gazdasági fejlődés ilyen poltikai eunuchok részéről?
Ezek alapján úgy tűnik, hogy amit kaptunk az nem büntetés. Ez nem egy pártatlanságot színlelő megfontolt bíró higgadt ítélete.
A pszichopata gyilkos szokta ily módon feltrancsírozni áldozatát, minden dühét, gyűlöletét és rettegését beleadva a vagdalkozásba.
Magyarországot felruházták mindazzal a képességgel és tulajdonsággal ami egy évszázaddal ezelőtt az akkori globális elit félelmeit és növekedésének gátjait jelentette.
Mi nem a bűneinkkel arányos büntetést kaptuk, hanem a globális elit félelmével arányos elbánást.
És ez a félelem, mint később láthattuk, egyre növekszik. A második világháború után tovább csökkentették fizikai élettetünket, a kommunizmus látványos bukása után pedig gazdasági, szellemi és egészségügyi téren is támadásoknak lettünk kitéve.

Ebből a szemponból tehát nem a globalizmus áldozataként kell magunkat definiálni, hanem annak ellenpólusaként. Ezt nem mi döntöttük el, de a kesztyűt nem lehet nem felvenni.

Ennek megfelelően kell a cselekvésteret és a stratégiát megválasztani.
És nyilván az ellenfeleket és szövetségeseket is, akiket már nem lehet egyszerűen országokkal, népekkel azonosítani.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése



Szavazások

Melyek a magyar válság meghatározó okai? (több válasz is lehetséges)

Rendezett-e a szomszédos államokban élő magyar kissebbségek jogi helyzete ?

A folyamatosan mélyülő politikai és gazdasági válság hogyan hat a trianoni problémára?

Hosszútávon (20 év) milyen reális cél érhető el?