Hamvas Béla: A világ helyzete sohasem reménytelen, mert sohasem azokon múlik akik nem hisznek az életben, hanem azokon akik hisznek benne.
Pozitív visszacsatolás: megerősítő jellegű folyamat, növeli a rendszer kimeneti teljesítményét.
Elsődleges célja a rendszer fejlesztése, változások indukálása, új egyensúlyi pontok elérése.

Negatív visszacsatolás : korlátozó jellegű folyamat, csökkenti a rendszer kimenetének, hatásainak mértékét.
Célja a rendszer stabilitásának a fenntartása a külső környezet változásainak ellenére.


2011. február 3., csütörtök

A Status Quo


A status quo tarthatalan.

A status quo annak a folyamatnak a rohamos erősödéséhez vezet amely a mostani válságsorozatot produkálja erkölcsi, kulturális, politikai és gazdasági szinten. Ennek a folyamatnak az eredményeként az országok és egyének vagyona adóssággá lett konvertálva. Magyarország sajnos az elsők között tapasztalta meg e válságsorozat súlyát.
A cél annak a politikai, gazdasági és földrajzi egységnek a helyreállítása amely hatékonyan képes ellenállni a negatív folyamatoknak, és kulcsa lesz nemcsak a benne élő népek, hanem az egész régió fejlődésének, boldogulásának.
E nélkül az egység nélkül örökre a szerencsésebb/gátlástalanabb nemzetek vagy csoportok játékszerei leszünk, de nemcsak mi, hanem az egész régió is.
Vegyük észre, a környező országok lakói nem azonosak az őket irányító politikai elitjükkel, mint ahogy mi magyarok sem voltunk azonosak például az elmúlt 8 vagy akár 60 év politikai vezetésével.
Fel kell hagyni az "egyedül vagyunk" és a "mindenki el akar bennünket pusztítani" rögeszmék ismételgetésével. Ez egyszerűen nem igaz. Ha igaz lenne, akkor el kellne fogadni hogy mi megyünk szemben az autópályán. Ezzel szemben erkölcsi értékrendünk univerzális, és arra több évezredes hagyományrendszerre épül amelyből az európai kutúra kialakult.
A mi ellenségünk az a globális folyamat, amely szinte minden népet igyekszik felmorzsolni vagy béklyóba kötni és felszámolni a hagyományos értékrendszereket. Erre kell koncentrálnunk és nem a mesterségesen szított gyűlöletkeltés provokációinak felülve szolgálni ezt a folyamatot.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése



Szavazások

Melyek a magyar válság meghatározó okai? (több válasz is lehetséges)

Rendezett-e a szomszédos államokban élő magyar kissebbségek jogi helyzete ?

A folyamatosan mélyülő politikai és gazdasági válság hogyan hat a trianoni problémára?

Hosszútávon (20 év) milyen reális cél érhető el?