Hamvas Béla: A világ helyzete sohasem reménytelen, mert sohasem azokon múlik akik nem hisznek az életben, hanem azokon akik hisznek benne.
Pozitív visszacsatolás: megerősítő jellegű folyamat, növeli a rendszer kimeneti teljesítményét.
Elsődleges célja a rendszer fejlesztése, változások indukálása, új egyensúlyi pontok elérése.

Negatív visszacsatolás : korlátozó jellegű folyamat, csökkenti a rendszer kimenetének, hatásainak mértékét.
Célja a rendszer stabilitásának a fenntartása a külső környezet változásainak ellenére.


2010. június 6., vasárnap

Pozitív Visszacsatolás

A Stratégia folyamatosan alakul, fejlődik.
Hozzászólásokat, javaslatokat bármely stádiumban szívesen veszek.

Attila

17 megjegyzés:

  1. És mikor kezdődik?

    VálaszTörlés
  2. És mit szólnak hozzá a románok?

    VálaszTörlés
  3. Hányan olvasták már ezt?

    VálaszTörlés
  4. Jó ez az oldal. A legjobb, hogy nem nyugszik bele Magyarország feldarabolásába, mivel a Kárpátmedence egységes terület. Nem csak a magyarok szempontjából igaz az, hogy a Kárpátmedence csak egységesen fejlőhet és lehet versenyképes. Igaza van a honlapnak, hogy ez mindenkinek érdeke a Kárpátmedencében. A magyarok ezt látják. A nem magyar lakói viszont nincsenek elég igényesek még ahhoz, hogy ezt belássák. Például a román felfogás az, hogy mindegy milyen rossz az élet, csak Románia legyen. Így ez egy mánia: Ro-mánia. Mániák ellen pedig nehéz harcolni. Ezek a nem magyar emberek nem a saját érdekeiket nézik, hanem Szerbiának, Szlovákiának, Romániának a fogjai. Olyan ez, mint az alkohol függőség: nem jó számomra az alkohol, de akarom. Van jó példa is persze. Egy Németországba kitelepült román embernek a romániai rokonai felhívták a figyelmét, hogy aznap, december 1-én Erdély Romániához való csatolását ünneplik. A németországi román ember azonban azt mondta: ha 1918. dec.1-én azok a román parasztok nem tüntetnek Erdély Romániához való csatolásáért, most rosszabbik esetben forintban, jobbik esetben euróban kapnátok a fizetést...

    VálaszTörlés
  5. Nem kell kőbevésni hogy a szomszédaink milyenek. Tudjuk, és azt is tudjuk hogy igazunk van. És az igazunkat nem lenyomni kell mások torkán, hanem vonzóvá tenni.

    VálaszTörlés
  6. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

    VálaszTörlés
  7. Tárogató Hangján szerkesztői2010. június 20. 4:53

    Köszönjük az ajánlást.
    Mi is ajánlani fogjuk.
    Tátogató Hangján szerkesztői.

    VálaszTörlés
  8. Egy nagy baj van. A HAARP-al (lásd www.sokkaljobb.hu Tudástár 45 perces videó) tönkre fogják hamarosan tenni Magyarországot! Megakadályozására már nem igazán van mód, mert nagyon belelendültek. Drábik János már évekkel ezelőtt beszélt az agymódosításról. Annyi a mosott agyú enélkül is, hogy már csak ez hiányzott. Mezőhegyest teljesen tönkretettét. A világ egyik legjobb földje. 2006. augusztus 20-a volt a HAARP főpróbája, majd következett 2010. tavasza, amikor is nem tudni miért jártak itt az izraeli kémrepülők... Vagy kapisgáljátok már, miért voltak itt. Akkor rendben! Védekezésre van-e még mód? Lehet, hogy már nem igazán... Vagy mégis? Van-e még bennünk életösztön, vagy már azt is kiölték?

    VálaszTörlés
  9. Ne féljetek!!Minden napra benne van a Szentírásban ! Miért ez a folyamtos önbizalom nélküli aggódás??Isten tudja, miért vagyok itt és azt is mi a dolgom .Ha értem Istent , teszem a dolgom .Ne féljetek !!Hatalmas gazdagságot rejt a mi szívünk !

    VálaszTörlés
  10. Igazad van névtelen! Ez a dolog olyan ködös még, hogy semmi nem látszik belőle, annál is inkább, mert a mai napig is fojik az agymosás és egyre jobban homájba vész az a kevés emlék is ami megmaradt trianonról. Ahogy Irtad az Izraeli kémrepülőről, megmondták, hogy Magyarországot megvásárolják (rabszolgástól). Azokat a körözött katólikusokat kéne példamutatóan megbüntetni, mindenki láttára, akik ide hivták és akik beengedték őket az országba. Ezek nem a magyarokat szeretik hanem a földjük kel nekik, és úgy nyilatkoznak még a parlamentben is, hogy őket nem érdekli a magyarok sorsa. Már a magyar nemzet úgy le van gyengítve, morálisan és szociális helyze szempontjából, hogy szerintem nem látszik a jövő ez irányban, képtelen szembeszálni ezzel a hejzettel.

    VálaszTörlés
  11. Szia(sztok).
    Véletlen akadtam a blogra. Magam is hasonlón törtem a fejemet már jó pár hónapja. Nagyon jók a probléma felvetések mi több a körvonalazott válaszok is. Szeretnék résztvenni a projektben amennyiben lehetséges.
    Valamit tenni kell, koordináltan, mert az utolsó ora, utolsó perceiben vagyunk. Lehet hogy 5-6 év múlva már késő lesz ... és ezt most nem hatásvadászatból írom.

    VálaszTörlés
  12. Nincs túl nagy realitása az elképzelésednek ugye tudod? Mégis hogyan lehetne a szomszédokkal elfogadtatni, hogy magyar fennhatóság alatt olyan jó lenne nekik mikor a magyar fennhatóság alatt élő cigányokat is vadul üldözik és írtják a magyarok?

    VálaszTörlés
  13. Nem kell elfogadtatni velük ... erősíteni kell a magyarságot. Nem beolvadni, gyereket csinálni és eltartani (egzisztenciát teremteni).
    Lassan de céltudatosan erősíteni a pozícióink lépésről lépésre. Hogyha valami történik, ami a status quot megbolygatja (vagy akár nekünk réseket keresni rajta), akkor legyen elég erőnk fellépni (nem feltétlen hadseregre értem), de ugye minnél több magyar, annál több szavazó.

    VálaszTörlés
  14. El fogják fogadni...
    A dolog fogalmazás kérdése.
    Választaniuk kell az egyre gyorsuló felmorzzolódás , és egy fejlődőképes régibóba való tartozás között.
    Rajtunk magyarokon annyi múlik, hogy ne dörzsöljük folyton az orruk alá hogy na ugye...
    A régióban a vezető szerep automatikusan, természetesen kell hogy kialakuljon, és senki torkán nem kell lenyomni. A Kárpát régióban munkamegosztás kell hogy kialakuljon, és nem a vezetésért való verengés. A románok úgy tartják, ők adták Mátyás királyt, a szlovákok pedig Kossuthot...
    Legyen... Adjanak megint politikusokat, vezetőket akikre az egész régió felnéz...

    Meg kell érteni: Ez nem magyar-román vagy magyar-szlovák meccs.

    Ez a meccs a Kárpát régió és a globalista elit között játszódik, és a tétje felmérhetelenül nagy.

    Ami a magyar fennhatóság alatti cigányokat illeti: nem üldözi és nem irtja őket senki. Az előző kormányzat olyan helyzetbe hozta őket hogy jobban megérte nekik segélyből élni mint dolgozni. Részben szavazatvásárlási célból, részben azért hogy a mesterségesen felfújt cigányproblémával elterelje a figyelmet a saját politikai mahinációjáról.

    VálaszTörlés
  15. A mostani világ az utolsó órájában van, ott állunk a halottas ágya fölött. Rákos daganattá vált az életünk. Csak nézd meg, mit adnak el neked a szupermarketben burgonya néven, lehámozott, befűszerezett, vegyi anyagokkal előkezelt, majd félig megsütött és végül lefagyasztott izét, aminek már köze nincs a krumplihoz. Tudod, miért nem lehet kapni birsalmát a boltokban? mert csúnya, és nem mutat jól a polcon. Emlékszel nagymamád birssajtjára?...
    Ami ennél súlyosabb, tudod, mit adnak el neked gyógyszerként? Olvasd el a mellékelt tájékoztató lehetséges mellékhatások fejezetét!Tudod, miért kerül ennyibe? A gyógyszer árának több mint 90 százaléka reklámra, prpopagandára megy el. Ki fizeti ki? hát te, a Tb-ből.
    Egy lehetséges kimenet van, vissza a gyökerekhez, fogd meg a kapát, vasvillával lapátold a trágyát, ha húst és nem vegyszeregyveleget akarsz enni.
    Mindig is gyors észjárású nép voltunk, ha leesett a tantusz, cselekedni kell!
    Gondolkodtál már rajta, miért jönnek el turisták Magyarországra? Mert a mi kapcsolataink élnek, nem rohadtak még el a fogyasztói társadalomban.
    Ha mi Magyarországon megmutatjuk, hogy lehet másképp élni, hogy nem szabad bedőlni a kikent-kifent reklámcicáknak, ha mindenki magában eldönti, hogy ennél sokkal kevesebb is elég, akkor talán megállíthatjuk az öngyilkosságba rohanó világot. Megmutathatjuk a szomszédainknak, hogy így is lehet. Mi, magyarok, mindig forradalmárok voltunk. Ha a mi országunkban az emberek boldogabbak és kiegyensúlyozottabbak, akkor a környező népek rá fognak csodálkozni, és a határok maguktól eltörlődhetnek.
    Remélem, marad rá időnk.

    VálaszTörlés
  16. A Székely Nemzeti Tanács a budapesti Országházban ülésezett . A Tanács célja a székely nemzeti autonómia megszerzése. A kocka el van vetve. Mi pedig hangosabban kimondhatjuk amit gondolunk.

    VálaszTörlés
  17. Azért van még probléma az elképzeléssel:
    - Csonkamagyarország erkölcsileg tart a nullához, attól eltekintve, hogy vannak egyének, akik példát mutathatnának. Tehát jelenleg nem érzem, hogy alkalmasabbak lennénk, mint mások.
    - néha van egy felsőbbrendűségi érzésünk, ami kifejezetten káros, alázatot kellene tanulni.
    - a szomszédos népek egészen más történelmet tanultak. Pl. a románok úgy gondolják, hogy Erdély mindig is az övék volt és mi betolakodtunk és erőszakkal visszaszorítottuk őket. Közben elloptuk a kultúrájukat, néptáncukat is, mivel nekünk nem volt. Hisz csak hülye mongolok vagyunk. Ezek elég súlyos ellentétek. A románok 70%-a nem tudja, hogy miként kerültünk mi Erdélybe és ha ide kerültünk, akkor miért nem alkalmazkodunk a többségi nemzethez... Ezeket azért nehéz feloldani. Terveik között szerepel a határ kiterjesztése a Tiszáig...
    - a szomszédos népek fiatalok, mint nemzet, ezért több az életerjük. Mi mintha belefáradt, elfásult aggastyánok lennénk, akik várjuk a halált.
    - annyira megosztottak vagyunk, hogy azon is összeveszünk, hogy kinek mi a kedvenc színe. Ez bunkóság vagy átok?
    - A nyugati román határon a városi magyarok annyira selejtek, hogy már nem is lehet kategorizálni őket. Lassan a csángok identitása helyesebb, mint nekik...
    - a székelyekben van egy önfejűség, ami akadályozza az együttműködést, bárkivel...

    Ettől eltekintve egyetértek a próbálkozással, hisz sok mellette szóló érv van. Pl. szilveszterkor voltak Székelyföldön felvidéki magyarok. Köztük volt szlovák nemzetiségű is. Milyen jó lett volna neki, ha megtanult volna magyarul, hisz egy "másik országba" is használhatta volna.. Tehát lehetne a magyar Kárpát-medence nyelve (egyelőre többségben is vagyunk a medencében).

    VálaszTörlés



Szavazások

Melyek a magyar válság meghatározó okai? (több válasz is lehetséges)

Rendezett-e a szomszédos államokban élő magyar kissebbségek jogi helyzete ?

A folyamatosan mélyülő politikai és gazdasági válság hogyan hat a trianoni problémára?

Hosszútávon (20 év) milyen reális cél érhető el?